reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Sebzeli Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

Yazar fotoahmet 4 Mart 2018 Pazar 0 yorum
Sebzeli Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri
1 adet tavuk göğüsü
1 adet kuru soğan
2 adet patetes
500 gram mantar
250 gram ıspanak
2 kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber
1 su bardağı tavuk suyu
BEŞAMEL SOSU:
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz ,karabiber
Sebzeli Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk eti haşlanır, ıspanaklar ve mantarlar ayrı ayrı kendi suyu ile haşlanır,
ufak doğranır,soğanlar yemeklikdoğranıp, sıvıyağda kavrulur.
Patetesler kuşbaşı gibi kesilip soğana ile kavrulur.
Tavuk suyundan 1 su bardağı kadar ilave edip patatesler yumuşayıncaya kadar pişer.
Haşlanan mantarlar ve ıspanaklar katılır, bir iki kez karıştırıp tuzu karabiberi ilave edilir ve bir borcama dökülür .
Üzerine haşlanmış ve ufak parçalara ayrılmış tavuk etleri yerleştirilir.
Ayrı bir kapta 1 kaşık margarin eritilir, 2 kaşık un katılıp unun kokusu gidene kadar kavrulur.
1 bardak süt ve bir su bardağı tavuk suyu katılıp tuzu ilave edilip
pişirilir.
Borcamdaki sebzelerin üzerine hazırlanan beşamel sos dökülüp,kaşar
rendesi serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişer .

Hiç yorum yok: