reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Soğan Kebabı Tarifi

Yazar fotoahmet 4 Mart 2018 Pazar 0 yorum
Soğan Kebabı Malzemeleri
4 adet soğan,
Yarım kg.kıyma,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
4 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 su bardağı su,
Karabiber,
tuz,
Kırmızıbiber
Soğan Kebabı Nasıl Yapılır?
Soğanların baş kısımlarını kesip ayıklayın.
Soğanların ortalarından boylamasına keserek soğanlardan tabak oluşturun.
Kıyma, tuz,karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.Köfteleri küçük toplar halinde yuvarlayın.
bu top biçiminde ki köfteleri soğanların ortasına yerleştirip önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin.
Fırında piştikten sonra limon suyunu,tuzu,nar ekşisini.pul biberi karıştırıp bu sostan köftelerin üzerine dökün.
Köfteleri 5 dk. daha pişirip

Hiç yorum yok: